Ensimmäiset kaverimuusikot ovat käyneet ilahduttamassa laululla ja soitolla hoivakodin vanhuksia. Iiris Brocke (laulu, kitara), Anu Laakkonen (mandoliini, laulu) ja Risto Piirainen (kitara, laulu) esittivät ikivihreitä kappaleita kuten Kulkurin valssi ja Juokse sinä humma.

– Idea syntyi Kennelliiton kaverikoiratoiminnasta, kertoo Anu Laakkonen. Kaverikoirakot vierailevat kutsusta esimerkiksi vanhusten luona, joilla ei ole mahdollisuutta omaan koiraan. Kaverimuusikot haluavat ilahduttaa niitä ihmisiä, jotka eivät pääse itse konsertteihin tai eivät enää jaksa itse musisoida.

Musiikilla on tutkitusti positiivisia vaikutuksia terveyteen ja mielialaan. Hoivamusiikkia on jo Suomessakin alettu kokeilla osana muistisairaiden ja sairaalapotilaiden hoitoa.

Ensimmäinen Kaverimuusikkojen vierailu tehtiin osana Kontiolahden Vihreiden kuntavaalikampanjaa. Tarkoitus on nostaa esiin täydentäviä tapoja palveluiden järjestämiseen. Vapaaehtoistoiminnalla ei ole tarkoitus korvata ammattimuusikkojen palkkatyötä, vaan pienimuotoisesti tarjota ilon hetkiä musiikin parissa. Kaverimuusikkotoiminta on vapaaehtoista eli palkkioita tai kulukorvauksia ei pyydetä. Kaverimuusikot saavat palkaksi hyvän mielen.

– Jatkossa voimme tehdä kaverimuusikkovierailuja tällä kokoonpanolla noin kerran kuukaudessa. Toivomme, että idea leviää laajemmalle, sanoo Iiris Brocke.

Mukana vierailulla oli myös opaskoira Baro, jota sai lopuksi silittää.